Αρχική Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις


Δελτίο Τύπου - Παρακολούθηση των υδάτων κολύμβησης και ενημέρωση του κοινού PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2016 12:45
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης / Διεύθυνση Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί το  πρόγραμμα παρακολούθησης των υδάτων των ακτών κολύμβησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατ’ εφαρμογή της ΚΥΑ 8600/2009 περί ποιότητας και μέτρων διαχείρισης των υδάτων κολύμβησης, σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της οδηγίας 2006/7/ΕΚ.
Το έργο «Παρακολούθηση των υδάτων κολύμβησης και ενημέρωση του κοινού» εντάχθηκε στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με χρηματοδότηση 290.103,63 ευρώ για τα έτη 2016-2022.
Η παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης για την περίοδο 2016 ανατέθηκε στην εταιρεία «ΒΙΟΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Μ.Ι.Κ.Ε.» και η δαπάνη της ανήλθε στο ποσό των 8.736,05 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.  Διήρκησε έξι μήνες, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο 2016, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τα αποτελέσματα αυτής είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.damt.gov.gr.
 
Ανακοίνωση διενέργειας κλήρωσης ορισμού μελών Επιτροπής PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2016 09:45
Ανακοίνωση διενέργειας κλήρωσης ορισμού μελών για τη συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης των δεσμευτικών επενδυτικών προτάσεων που θα υποβληθούν στα πλαίσια της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ “Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή δεσμευτικών επενδυτικών προτάσεων για την εκμίσθωση του δικαιώματος διαχείρισης τμήματος του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου χαμηλής θερμοκρασίας Νέας Κεσσάνης, Δήμου Αβδήρων, Π.Ε. Ξάνθης”.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αναφορικά με το Συνέδριο με θέμα «Χάραξη στρατηγικών περιβαλλοντικής υγείας με δεδομένα παρατήρησης γης και χρήση καινοτόμων τεχνολογιών». PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2016 08:55
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, ως Επικεφαλής Εταίρος, ανακοινώνει τη διοργάνωση συνεδρίου με θέμα τη "Χάραξη στρατηγικών περιβαλλοντικής υγείας με δεδομένα παρατήρησης γης και χρήση καινοτόμων τεχνολογιών" το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 09:00 πμ. στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οδός 3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «WET-AID: Προστασία της ανθρώπινης ζωής και της καλής κατάστασης  του περιβάλλοντος μέσω της εφαρμογής δράσεων διαχείρισης  υδατικών και εδαφικών πόρων» και αποτελεί μέρος του διασυνοριακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Αντικείμενο του Συνεδρίου είναι η διάχυση των δράσεων του έργου και των συμπερασμάτων από την πορεία υλοποίησής του. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί από τους εκπροσώπους των φορέων του εταιρικού σχήματος, στα αποτελέσματα και τις εκροές του έργου.
To συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά μέσω των συνδέσμων: https://www.auth.gr/news/conferences/22558 https://www.auth.gr/news/audiovisual
 
Έναρξη διάθεσης δασικών φυτών από τα δασικά φυτώρια της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας – Θράκης για την περίοδο 2016-2017. PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 09:45
Η Δ/νση Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση δασικών φυτών από τα δασικά φυτώρια της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας – Θράκης για την περίοδο 2016-2017.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα αρμόδια Δασαρχεία του τόπου κατοικίας τους.
Τα διαθέσιμα φυτά όλων των φυτωρίων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. που μπορούν να χορηγηθούν σε τρίτους μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Επίσης ενημερώνουμε τους κατοίκους του Ν. Ροδόπης ότι γι’ αυτούς η Υπηρεσία μας θα διαθέτει τα φυτά που φαίνονται εδώ και τα φυτά θα παραλαμβάνονται ανάλογα από το δασικό φυτώριο Αμβροσίας ή το δασικό φυτώριο Οργάνης.
Η διάθεση των δενδρυλλίων γίνεται μετά την υποβολή αίτησης του ενδιαφερομένου στο γραφείο του πρωτοκόλλου της Δ/νσης Αναδασώσεων Α.Μ.Θ. που βρίσκεται στην Κομοτηνή επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 56-58 (κτίριο ΕΟΜΕΧ) στον 2ο όροφο.Έντυπο αίτησης παρέχεται από την Υπηρεσία και πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 2531071664 όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Η διάθεση των δενδρυλλίων θα γίνεται μέχρι αυτά να εξαντληθούν ή μέχρι την 31/3/2017.

 
Δελτίο Τύπου - Αεροψεκασμοί PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 15:15

Από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες), θα πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (359 ΜΑΕΔΥ), για την καταπολέμηση του εντόμου της πιτυοκάμπης που έχει προσβάλλει τα πεύκα του Περιαστικού Δάσους Θεσσαλονίκης.
Για την καταπολέμηση θα χρησιμοποιηθεί το εξειδικευμένο βιολογικό σκεύασμα FORAY 48 SU, το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.
Περίοδος καταπολέμησης 31 Oκτωβρίου - 4 Νοεμβρίου 2016.

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 3 από 26